Devil's Pool
En ja hoor.. We gaan het echt doen! Joyce, Danielle en ik gaan zwemmen in de oh zo koude Devil's Pool boven op de Victoria Falls. (En ik maar lopen zeuren vanwege de koude douche.) We moest om 9uur bij het Royal Livingstone hotel zijn. Daar zouden we worden opgehaald. Wij waren er natuurlijk (als brave nederlanders) ruim op tijd en hebben daar even lekker weg zitten kwijlen bij het zwembad. Vervolgens gingen we. We gingen met een bootje naar Livingstone Island. Onderweg zagen we nog 2 nijpaarden en binnen 3 minuten waren op bestemming. We werden daar door een gids opgewacht en zijn toen gaan lopen. Eerst heeft hij ons het prachtige uitzicht laten zien. We stonden op het randje van de Falls en konden zo naar beneden kijken. Maar wat nog veel mooier was, was die hele mooie regenboog die er in de Falls te zien was. Het schijnt dus als we een uurtje eerder of anderhalf uur later hadden geboekt wij de regenboog helemaal niet zouden zien. Vervolgens zijn we gaan lopen richting Devil's Pool. We waren een groepje van 9 mensen waarvan er maar 4 mensen wilde zwemmen. (Waar de rest dan voor betaald heeft mag Joost weten.) Ik dacht dat we lopend naar de Devil's Pool zouden gaan en dan daar in het water sparen, maar nee dus. We moest naar de Devil's Pool ZWEMMEN. Nou daar gingen we dan. Eerst een stukje door het water lopen en vervolgens er gelijk in springen. Dus niet eerst even rustig wennen aan het water, nee daar was geen tijd voor. Dus wij sprongen er zo in en moesten meteen heel hard zwemmen anders werd je meegenomen door de stroming. Uiteindelijk viel de kou van het water erg mee. Ik vond het HEERLIJK. We moesten nog een aardig stukje zwemmen en natuurlijk moesten we om alle rotsen heen zwemmen. Helaas lukte dat niet altijd dus ik zit nu ook helemaal onder de blauwe plekken. Toen we bij de Devil's Pool aan kwamen hadden we nog een stukje land waar we even konden rusten. Daar kregen we uitleg. Wat je moest doen, hoe je moest gaan zitten en wat de begeleiding voor ons kon en ook ging doen. En we kregen de fijne mededeling dat als je niet goed naar de instructie zou luisteren dit waarschijnlijk je laatste duik is geweest. Je kon dus zo door de stroming mee naar beneden genomen worden. Daarna mochten we erin springen. Als je niet durfde te springen mocht je jezelf er ook in laten glijden. We sprongen allemaal. Het water was daar ongeveer 3 meter diep en zodra je boven kwam voelde je meteen dat de stroming je meenam. Als je eenmaal goed op het randje zat was er niks aan de hand en kon er eigenlijk niks mee gebeuren. Daar hebben we zo een tijdje gezeten, er werden foto's van ons gemaakt en toen moesten we weer terug. Er werd ons een touw toe gegooi waaraan we ons weer naar de kant moesten trekken. Toen we eenmaal aan de kant waren moesten we datzelfde stuk weer terug zwemmen. En daarna kregen we een heerlijk ontbijtje. Veel te sterkte thee, muffins en een broodje met ei en bacon. Vervolgens nog even de Falls van de andere kant bekeken en toen moesten we weer terug naar het bootje.
We hadden deze dag 2 begeleiders. Een die ons ophaalde van het bootje en foto's van ons deed maken en natuurlijk weer terug bracht naar het bootje. En de ander die met ons mee door de Falls zwom en achter ons bleef staan gedurende de tijd dat wij op dat randje zaten. Met de foto toestellen hadden ze het erg slim gedaan. Ze hadden een waterdichte tas waar per gezelschap 1 camera in ging en zodra hij droog stond ging hij foto's maken. De begeleider die met ons mee zwom vond het plaatje van ons op het randje (met hem er achter) en dan nog een mooie regenboog erachter zo mooi dat hij mij vroeg of ik hem de foto kon sturen.
Dit was echt een FANTASTISCHE ervaring.
Gaaf zeg! Waarom heb je mij niet meegevraagd? Ik hou wel van dit soort uitstapjes. De foto is btw geweldig! Papa
geweldig maaaaar ik was nooit meegegaan. Wel een hele mooie foto xxx