Musi-oa-Tunya National Park
Vandaag gingen we maar eens nog een safari doen. Deze duurde echter maar 3 uur en was hier in Livingstone. Van de 19 nationale parken hier in Zambia is dit de kleinste (66 km2) en dus jammer genoeg waren er in dit park geen roofdieren te zien. Wel zouden er in dit park 8 neushoorns zitten en die wilde we gaa zoeken.
's Morgensvroeg om half 7 moesten we bij Jollyboys zijn en vanuit daar gingen we naar het park. Het was dus nog erg koud rond die tijd. Rond 7uur half 8 reden we het park in het gingen we op zoek naar dieren. De reisleider had al gezegd dat we geluk moesten hebben met de neushoorn, maar hij had goede hoop want gistermiddag had hij er 3 gezien. Dus daar gingen we heen, we zagen zwijnen, giraffe, impala's, zeebra's en vervolgens een hele tijd niks meer. Toen we na een uurtje een pauze hadden gingen onze reisleider vragen aan een collega of hij wist waar de neushoorns waren en ja dat wist hij je kon er alleen niet met de auto komen. Toen hebben ze voor ons een uitzondering gemaakt, we hoefte niks te betalen en ze zouden ons te voet mee nemen naar de neushoorns. We gingen eerst een stukje nog met de auto en op een gegeven moment moesten we gaan lopen. We waren met een groep van 6 en we hadden 3 mannen om ons heen lopen met geweren. Eentje voor ons, eentje achter ons en de derder liep gewoon in de beurt. We hoefde maar een klein stukje te lopen en achter de heuvel daar lag er meteen een. Een VET grote neushoorn hij lag met z'n ogen dicht maar zodra hij iets hoorden gingen ze open. Hij lag denk zo'n 5 meter van ons af. Echt super mooie dieren! Toen liepen we een stukje verder en daar zagen we er nog 3 waarvan 1 baby van 8 maanden oud. De begeleider zat te vertellen dat die allergrootste (de eerste die we zagen) de vader was en dat hier moeder en baby stonden. Die 3de die erbij stond was ook een kind van die aller grootste maar die was al een stuk ouder. Nadat we ruim de tijd hadden gekregen om foto's te maken zijn we terug gelopen. We hebben voordat we gingen de 3 mannen allemaal nog een fooitje gegeven als dank en zijn toen verder gegaan. We hebben toen nog 2x een groep olifanten gevonden. Die beest blijven ook echt geweldig. En toen was het alweer tijd om te gaan.
Joyce, Danielle en ik zijn ieder allemaal naar huis gegaan om even te dutten en later zouden we nog naar de falls gaan om daar bovenop te gaan zitten, lekker relaxed met de voetjes in het water een boek lezen en daarna naar Royal Livingstone Hotel om daar weer te gaan genieten van een mooie zonsondergang. Toen we bij de Falls aankwamen vielen we even stil. De Falls liggen helemaal droog!!! Geen water meer. Echt heel bizar om te zien. De eerste 50 meter kon je de Falls op lopen zonder natte voeten te krijgen. Ergens toch nog een plasje water gevonden en daarbij gaan zitten. En toch blijf ik erbij dat dit water kouder is dan het water van de Devil's Pool. En dat terwijl het hetzelfde water is. Nadat we daar een tijdje gezeten hadden zijn we terug gelopen om naar Royal Livingstone te gaan. En wat zagen wij toen we het terrein op reden? 2 zeebra's en vervolgens nog 3 giraffe en toen kwamen we voor bij het hotel aan staan daar gewoon nog 3 zeebra's. Vlak voor het hotel. Wij natuurlijk meteen foto's gemaakt en we stonden er nog geen meter vanaf! Echt stoer.
Nou genoten van de zonsonderdag onder genot van een cocktail en we hadden nog meer geluk. Een nijlpaarden meldde zich vrij dichtbij. Jezus wat een geluid maken die beesten zeg!
Nou dus weer een fantastisch dagje gehad!
alles weer gelezen over neushoorns en boot tot zwemmen toe erg leuk voor jou dat je dit mee kunt maken en dan toch nog helpen die hulp nodig heeft gr en xxxx van oma en opa tot schrijfs
heee wat een mooie dag. Super gaaf dat je al die dieren tegen bent gekomen. Dat is beter als in Sri Lanka.xxxx